top of page

Colombine, scene- og livskunst

Colombine har sin base i Kristiansund, og drives av Marit Grytnes Dullaert. Vi tilbyr opplevelser innen scenekunst og livskunst - både lokalt, regionalt og nasjonalt.

 

Colombine utvikler og viser jevnlig teaterforestillinger for barn og voksne, både i Kristiansund og i regionen, og er kjent for pop-up teater i gatene og utendørsforestillinger i Bakgården til Brodtkorpgården. Grytnes Dullaert tar i tillegg regi- og koreografioppdrag på spel, musikaler, opera og større uten- og innendørs sceneproduksjoner. I tillegg tilbys det yoga- og mindfulnesskurs, både som kveldskurs og for bedrifter.

 

Tanken bak:

 

Kunst er grenseløs, og det ligger også i dens natur å være i bevegelse og utvikle seg i takt med samfunnet. Vi lever i en verden som på flere måter er grenseløs. Grenseløs med tanke på muligheter, forventninger og prestasjoner, men også grenseløs når det gjelder faktiske landegrenser, mennesker på flukt, fordeling av goder og følelse av tilhørighet. Det å ta vare på sin egen integritet og særegenhet blir viktigere enn noen gang i en så bevegelig verden, for å stå støtt og trygt som den man er i en ustabil og flyktig tilværelse.

Colombine er en karakter fra commedia dell’arte. Kjært barn har mange navn, og hun går under både Columbine, Colombina og tidvis Harlequina, som Harlequins motpart. Colombine er ofte den eneste på scenen med et fungerende intellekt. Samtidig er hun en litt rampete, men sjarmerende karakter. Hun kan fremstå som flørtete og litt kjapp i kjeften, men hun mister aldri dømmekraften. Colombine vet akkurat hvordan hun skal holde på sin kjære Harlequin, samtidig som hun holder unna sin herre, Pantalone, som hele tiden forsøker å få Colombine til å bli hans elskerinne.

Kilder:

www.marega.it

www.delpiano.com

Barry Grantham - Playing Commedia

Join our mailing list

Never miss an update

bottom of page